In de wachtkamer

Ik was natuurlijk weer precies op tijd, wat bij dit soort afspraken betekent dat je net te laat bent. De andere klant was er al, of ik even wilde wachten in de wachtkamer van

Read More

Ehm HAAI?

Omdat je het onderste uit de kan moet halen heb ik mezelf op nog een vakantie getrakteerd. Een paar dagen surfen aan de Marokkaanse kust. Jes, in mijn enthousiasme meteen geboekt. Pas daarna

Read More

Stilte in de storm

Dikke druppels uit de lucht, kapotte paraplu's en uitglijden over de bergen bladeren op de grond. Het is herfst.. Altijd maar hopen dat het net even droog is als jij de deur uit moet. In Thailand vieren

Read More

(be)schermen

He zegt mijn collega, ik zit hier heel even naar het schermen te kijken op de olympische spelen, dat jij heb jij toch ook gedaan?

Read More

#Favorietegebaar

Er verschijnt een melding op Facebook, je bent getagd; Jamie heeft je genomineerd. Met nominaties is het altijd een beetje dubbel. Aan de ene kant is het iets waarvan je stiekem hoopt dat je wordt genomineerd, altijd een eer.

Read More

Come back brigther

Daar gaan we dan, de grens over naar Cambodja. Maar eerst nog met de boot naar het vaste land en dan de bus in. Perfect om lekker muziek te luisteren. Ik gebruik mijn koptelefoon en zet daarnaast mijn hoortoestellen op de ringleiding stand.

Read More

Een interview met...

In Hoi An, in het midden van Vietnam, heeft meneer Lê Nguyên Bình samen met zijn vrouw de organisatie 'Reaching Out' opgezet. Zelf is meneer Bình gehandicapt en via deze organisatie wil hij andere mensen met een handicap een kans in de maatschappij bieden.

Read More

Gebaren met dove jongeren in Hanoi

Zo dat was even omschakelen in Vietnam. De eerste dag wilde ik niets liever dan mijn gehoorapparaten gelijk uit zetten. Wat een kabaal! Ida en ik verbleven in de oudste wijk van Hanoi wat ook tevens de drukste wijk is. En dat betekent scooters, overal.

Read More

Ongeduldige Chinezen op de test

En toen zat ik bij de gate met mijn paspoort en boarding pas, in mijn uppie, een uur te vroeg. Te hopen dat mijn ticket klopt en ik straks mag instappen. Naar aanleiding van mijn vorige blog over het alleen reizen als je doof of slechthorend bent en mijn status 'DEAF CONFIRMED' op mijn ticket, heb ik toch nog maar even goed op de website van Aeroflot gekeken.

Read More

Can you read my lips?

Wanneer ik nieuwe mensen ontmoet, leg ik op een gegeven moment uit dat ik slechthorend en niet altijd alles goed kan verstaan. Vaak krijg reacties als ‘Ik merk het helemaal niet', 'je kunt toch alles horen wat ik zeg?' en 'ik had je hoortoestellen helemaal niet gezien!’

Read More

Gewoon doen!

Afgelopen zaterdag heb ik een workshop gevolgd, 'Hoe begin je met het opzetten van een blog'. De conclusie is eigenlijk dat je gewoon moet beginnen! Niet denken dat er al honderden andere blog zijn, gewoon schrijven wat jij wilt en daar een succes van maken.

Read More