Gewoon doen!

Afgelopen zaterdag heb ik een workshop gevolgd, ‘Hoe begin je met het opzetten en schrijven van een blog’. De conclusie is eigenlijk dat je gewoon moet beginnen! Niet denken dat er al honderden andere blog zijn, gewoon schrijven wat jij wilt schrijven en daar een succes van maken.

Nu zit hier ik hier achter mijn pc, helaas geen Apple en ik zit ook niet lekker knus in het koffietentje om de hoek met mijn cappuccino. Al is dat wel aantrekkelijker dan de trein waarin ik nu vertoef. Ja, ik ga een blog beginnen. Nu, op dit moment. Alhoewel, eigenlijk heeft mijn allerliefste vriendje al een groot deel van het werk voor me gedaan! Want kijk eens op wat een beauty van een website je aan het lezen bent! Wauw, lief vriendje heb ik toch hè? :) en meteen een stok achter de deur met dat het toch echt moet, die blog.

ontdekkingstocht

En ja, dan moet je kiezen (niet mijn sterkste kant als weegschaal) waar je over gaat schrijven. Eigenlijk wist ik het al, maar durf ik het ook? Ja!  Doen! Doen! Doen! Oké ik ga schrijven over mijn zijn met slechthorendheid. Want nu ik zelf op ontdekkingstocht ben in alles wat er speelt omtrent (geen) gehoor wil ik graag mijn omgeving meer bewust maken van wat het betekent als iemand slecht hoort. Het klinkt misschien gek, maar er is een wereld voor me opengegaan toen ik mij ongeveer drie jaar geleden meer open heb gesteld om mede slechthorende en doven te ontmoeten, hulpmiddelen uit te proberen en de bijbehorende culturen te bestuderen. Een wereld waarin het soms pijnlijk en zwaar is, maar waarin tegelijkertijd zoveel kracht en verbondenheid is. Als slechthorende is dat nog wel het ingewikkeldste, hoor ik in de horende wereld of in de doven wereld? En waarom is er eigenlijk geen slechthorende wereld? Maar daar ligt dan ook meteen weer de kans om de horende wereld bewust te maken van een wereld zonder geluid en de wereld zonder geluid bewust te maken van de horende cultuur. Een schone taak aan mij.

Vandaar de blog. Lees je mij?