(be)schermen

He zegt mijn collega, ik zit hier heel even naar het schermen tijdens de olympische spelen te kijken, dat jij heb jij toch ook gedaan?

Dat klopt! Het was wel van korte duur, maar ik heb aantal lessen gevolgd. Dat was een dubbele uitdaging. Want naast dat de sport vrij complex is met veel regels, is het ook nog eens een communicatieve uitdaging. Want probeer maar eens te liplezen door het grote bescherm masker, of de stem te filteren door de piepjes als je weer eens geraakt bent. Een dubbele uitputting na een uur! Gelukkig deed ik deze sport samen met mijn collega’s van de audiologie afdeling en had ik ook nog eens een docent die ervaring had met het lesgeven aan slechthorenden kinderen. Waardoor ik meer instructies vooraf kreeg. Maar na een les was ik niet alleen uitgeput van het heen en weer huppelen maar ook van de inspanning en de piepende geluiden. Om mezelf te beschermen ben ik na drie maanden toch maar gestopt..