#Favorietegebaar

Er verschijnt een melding op Facebook, je bent getagd; Jamie heeft je genomineerd. Met nominaties is het altijd een beetje dubbel. Aan de ene kant is het iets waarvan je stiekem hoopt dat je wordt genomineerd, altijd een eer. Maar als dat niet het geval is ben je achteraf opgelucht dat je de dans hebt ontsprongen. Maar deze keer was ik vereerd door Jamie, wat betekende dat ik aan de slag moest.

Op Facebook gaat op dit moment een nominatie rond waarin je in een filmpje laat zien wat jouw favoriete gebaar is. Nu wist ik meteen welk gebaar dat was en wilde dat graag delen. Maar het hele verhaal erom heen gebaren is nog een uitdaging. 

Vroeger heb ik thuis gebarenles gehad. We leerden dit voor mijn broertje Michiel. Er kwam één keer in de week een gebarendocent bij ons thuis. Met mijn ooms en tantes, opa's en oma's zaten we in een kring de gebaren na te doen en eigen te maken. Daarnaast gaven mijn ouders deze les aan de buren, zodat deze ook met Michiel konden communiceren. Hier ontdekte ik ook mijn lievelings gebaar. Deze mocht ik voordoen op de basisschool en doe ik nog steeds voor aan vrienden als ze vragen of ik iets wil gebaren. De soeplepel. Het is een sierlijk, groot gebaar en het swingt lekker. Probeer maar eens. In dit filmpje kun je hem zien: 

Voor de niet gebarentaalvaardige mensen, een transcriptje:
Halo! Ik ben door Jamie gekozen. Wat is mijn lievelingsgebaar? Vroeger heb ik bij mij thuis gebarenles gehad. Mijn lievelingsgebaar is soeplepel. Ja, soeplepel! Oké, nu ga ik drie andere mensen kiezen. De eerste is Anneke, de tweede is Bram en de derde is Leonie. Veel succes!! Daag!