Ehm HAAI?

Omdat je het onderste uit de kan moet halen heb ik mezelf op nog een vakantie getrakteerd. Een paar dagen surfen aan de Marokkaanse kust. Jes, in mijn enthousiasme meteen geboekt. Pas daarna nadenken, dat is mijn strategie. Ehm hoe ga ik surflessen volgen in de zee zonder hoortoestellen? Als ik nou veel te ver het water in ga en ik niemand meer hoor terwijl ze allemaal HAAI HAAI schreeuwen.... Achja ik ben vast niet de eerste slechthorende die gaat surfen, moet kunnen!

Even uitleggen aan de Italiaanse instructeur met gebrekkig Engels dat ik niet zoveel meer hoor als mijn toestellen uitgaan. 'Huh?' Kijk deze twee dingen in mijn oor die moeten eruit als ik in het water ga. Oh okay, you will be fine, let's start. Geen idee of die nou begrijpt dat ik dan niet zoveel meer hoor maar ik heb gezegd dat die moet zwaaien in plaats van schreeuwen. 

Hup het water in. Na een paar keer dat ze 10 meter van me af advies schreeuwden en ik hun vragend aankeek, hadden ze door dat ik ze inderdaad niet kon horen. Ervaring leert, dus daarna gebaarden ze dat ik uit het water moest komen en legden ze me de instructies uit, waarna ik weer met mijn plank het water in kon.

Whiehoe fantastisch is dit, wat een kick als je op de plank staat. Helaas had ik wel veel pech met het weer en de andere surfers die al tien dagen met mooi weer hadden gesurft. Zij waren met de regen en sterke onderstroming die we hadden wat minder fanatiek. Ik ging stug door, want ik had maar een paar dagen. Dan heeft het minder goed kunnen horen ook zijn voordeel, zolang ik niet naar de instructeur kijk die zegt dat de mensen eruit moeten kan ik lekker door gaan. Dan deed ik gewoon alsof ik niks doorhad. Zo kon ik nog even een half uurtje extra klungelen op de plank en dan zodra ze de auto inpakten, gauw de auto inspringen.